Su çiçeği genellikle çocuklarda görülen vücuda giren bir virüsun etkisi ile oluşan enfeksiyon hastalığıdır. Su çiçeği hem bulaşıcı hem de yüksek ateş görülen bir hastalık türüdür. Vücutta kabarcıklar oluşarak meydana gelir. Bu kabarcıkların içerisi su doludur.
Su Çiçeğinin Belirtileri Nelerdir?
Su çiçeği hastalığının belirtileri çok belirgindir. Bunlar;
- Vücutta oluşan içi su dolu kabarcıklar
- Aşırı ateş yükselmesi
- Yorgunluk gibi durumlardır.
Bunlar dışında kabarcık şeklinde oluşan yerlerde aşırı kaşıntı hissi oluşur. Bu kabarcıklar kısa süre içerisinde kurumaya başlar. Kuruduktan sonra kabuk bağlayan yara haline dönüşür ve dökülmeye başlar. Aşırı kaşıntıya neden olan su çiçeği olan yerler kesinlikle kaşınmamalıdır. Bulaşıcı bir hastalık olduğu için hasta diğer bireylerden uzak tutulmalıdır. Su çiçeği çok tehlikeli bir hastalık değildir. Ancak yetişkinlerde belirtiler daha ağır olabilir. Hamile bayanlarda görülmesi de risk oluşturabilir.
Kaçınılması Gereken 10 Tehlikeli Egzersizler Nelerdir?

Su Çiçeği Nasıl Tedavi Edilebilir?
Su çiçeği tedavi süreci uzun olan bir hastalık değildir. Genel olarak bu dönemde sağlıklı beslenme, dinlenme ve sıvı tüketimi ile kolay bir şekilde atlatılabilir. Bu hastalığı bir defa geçiren tekrar geçirmez. Vücut kendi kendine bağışıklık kazanır. Su çiçeği geçirmeyenlerde aşı ile bu hastalıktan korunabilir. Bol bol C vitamini alınması da kısa sürede hastalığın geçmesine yardımcı olacaktır. Bu dönemde belirtilerin ağır olması durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır.
Ateşli bir hastalık olduğu için ateşin neden olabileceği kalıcı ve riskli sorunlara neden olabilir. Basit bir görülen hastalık olsa da bazen kalıcı hasarlara neden olabilir. Çok nadir görülen durumlarda olsa vücuttaki virüs bazen farklı bakteriler ile birleşerek beyin sorunlarına ya da üst solunum yolları hastalıklarına neden olabilir. Bu nedenle bu dönemde mutlaka her aşamada doktor tavsiyesi ile hareket edilmelidir.
Su Çiçeği Aşısını Kimler Olmalıdır?
Günümüzde insanların bilinçlenmesi ile bebeklikten itibaren çocuğa yapılan aşılara büyük önem verilmeye başlanmıştır. Bebekler doğduğundan itibaren aşı takvimi belirlenir ve bu takvime mutlaka uyulması gerekir. Yeni doğan bebeklerde 12. ay ve 18. ay arasında su çiçeği aşısı yapılır. Daha önce su çiçeği geçirmeyen kişilere aşı yapılmalıdır.